Booij Kaasmakers

Bij Booij Kaasmakers maken we met veel aandacht en plezier ambachtelijke kazen van rauwe koemelk en gepasteuriseerde geitenmelk. Sinds 2016 maken we kaas van de rauwe koemelk van onze buurboer Brandwijk. Vandaar de naam Buurenkaas! De koeien van de buren lopen lekker buiten en eten vooral gras en klavers. Daarom smaakt de kaas elk seizoen weer anders, want in het voorjaar staan er andere planten en kruiden in de wei dan in het najaar. Echte kaas van rauwe melk, verser kan niet!
In mei 2017 zijn we gestart met het verwerken van de geitenmelk van geitenfarm Hoeve Zomerlust, ook een buurboer, alleen iets verderop aan de weg.
Marijke Booij: "Voor ‘mijn’ kazen ga ik graag op zoek naar spannende smaakcombinaties, kaas met lavendel. We zijn een culinaire kaasmakerij. Mijn werk is het leukste wat er is. Wanneer alles op orde is, dus de natuur, de dieren en de boer zelf, kun je een mooi product maken en dat proef je. En werken met mijn handen, dat vind ik heerlijk.”