Kaas- en Zuivelboerderij Van der Arend

In de Demmerikse polder nabij de Vinkeveense plassen ligt de kaas- en zuivel boerderij van Leon en Annie van der Arend. Wij produceren rauwmelkse boerenkaas, waaronder ook de Vinkethaler en diverse soorten kaas met kruiden. Onze koeien grazen in de wei zolang de omstandigheden het toelaten.
De Vinkethaler heeft z’n naam te danken aan zijn herkomst en smaak. Hij wordt gemaakt in Vinkeveen en heeft een lekker zoetje en een zachte, romige smaak. De letter ‘h’ staat voor het zachte karakter van de kaas. Je herkent de Vinkethaler daarnaast aan de royale gaten. Hoe je ’m eet? Op brood, bij de borrel of in de kaasfondue. Annie en Leon maken naast Vinkethaler ook Goudse boerenkaas. Leon: “Veehouder en kaasmaker zijn is een mooi beroep. Je bent verantwoordelijk voor de hele cirkel: van dier tot smakelijk product. Er zijn wel eens mensen die onze kaas kopen en meenemen naar Amerika of Japan. Ik vind het heel bijzonder dat ons streekproduct zo ver de wereld over gaat.”